Timo Jansson Murskausta

Timo Jansson WT Taekwondon murskauksen mestari

Timo Janssonin menestyminen maailmalla on tuonut hyvin tunnettuutta myös World TKD lajin tähän vaativaan osa-alueeseen eli murskaukseen, Fin Kalle Kiviojan niittäessä mainetta ITF puolen voimamurskauksessa. Paljon hyviä muitakin Suomalaisia murskaajia kisaa nykyään kansainvälisissä kisoissa. Arvostus nousee Suomen yleisössä ja muissa lajeissa. "Kyllähän WT puolella seuroissa murskataan jonkin verran ja varsinkin vyökokeissa niitä toteutetaan erilaisilla tekniikoilla, mutta ITF puoli on askeleen edellä koko toiminnassa Suomessa ja varsinkin arvostuksessa" Kertoo Timo. Olisi hyvä saada tätä osa-aluetta kehittymään myös Suomessa WT Taekwondon puolella.

"Olen WT puolen Taekwondossa murskannut paljon erilaisia materiaaleja, mutta en tiiliä Suomessa. Aina minulla on ollut joku ihme hinku lyödä kovaa esimerkiksi nyrkkeilyssä, muilla saleilla, kouluissa, tivoleissa, pelipaikoissa tai missä vain on ollut lyöntipallo tai kisa siitä kuka lyö lujiten. Mieleeni muistuu mm nyrkillä lasisen litran limsapullon rikkominen, jäälle reikiä nyrkillä, seinien läpi jne... kaikenlaista junnuhölmöilyä sitä on tullut tehtyä". Kertoilee mestari 

"Harjoittelin KULTA kisaa varten lähes koko vuoden ajan edellisvuoden hopeamitalin takia ja melkein päivittäin tarkasti omia menetelmiä käyttäen. Treenasin pääasiassa kotisalilla rehkien, johon olen hommannut laitteet ja telineet murskauksia varten sekä painoja. Kovan työn tulos palkittiin tuona mukavana hetkenä. Kyllä tähänkin lajiin pitää treenata, vaikka vähän ennen kisoja ei kannata tehdä maksimi lyöntiä mihinkään suuntaan, ettei käy kuten minulla meinasi käydä. Muistakaa harjoituksissa käyttää suojia, hanskoja, pehmusteita ettette riko itseä".

Timo Jansson, Believe yourself!