SEURAN TOIMINTA-AJATUKSET

Olemme yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon yhdistys ry (seura). Emme harrasta liiketoimintaa, emme maksa palkkaa tai palkkioita tai vastaavaa seuran valmentajille, ohjaajille, hallituksen jäsenille, harrastajille eikä muille jäsenille tai henkilöille. Tukiasiat hoidetaan erikseen, mutta seura ei maksa niitä, vaan joku muu taho.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää itsepuolustus- ja kamppailu-urheilua ja levittää itsepuolustus- ja kamppailu-urheilun harrastusta, kohottaa jäsentensä fyysistä kuntoa ja terveyttä sekä herättää heissä oikeaa urheiluhenkeä ja pysyvää harrastusta itsepuolustus- ja kamppailu-urheiluun. Suomessa harrastustoiminnassa perustehtävät ja tavoitteet on usein samankaltaisia, mutta poikkeuksia toki on lajeista riippuen.

Kompensaatiota ei ole

Me emme kompensoi tai korvaa menetettyjä harjoittelutunteja meistä riippumattomista syistä, sairauksista tai muutenkaan. Tämä ei ole yritystoimintaa vaan vapaaehtoista touhua. Me järjestämme ja olemme järjestäneet kaikkea extraa seuran jäsenille ja harrastajille hurjan paljon, mm kisat, leirit, kesätreenejä, ulkotreenejä ILMAISEKSI sekä tilaisuuksia, kuten esimerkiksi kevätpäivän ja päättäjäiset, sekä paljon paljon kaikkea muuta. Lisäksi pyrimme aina saamaan kevätkaudella erikoisvuoroja harrastajille ja seuramme valmentajat tulevat vetämään treenejä vapaaehtoisesti muutenkin AINA!  Poikkeuksena oli että Covid hyvityksiä tehtiin, koska suuri osa treeniajoista jäi pois ja toiset pääsi, tuolloin moni ei maksanut mitään maksuja vaikka harrastivat. Mikäli jää harjoituskerta väliin jonkun asian takia, niin voi kysyä ohjaajalta/valmentajalta lupaa osallistua toiselle tunnille esim ylempien treeneihin (kuten on joku tehnyt näin), ottelutreeneihin, liikkuvuus, poomsae tai muuhun ohjattuun toimintaan kuten esimerkiksi kisoihin. Tervetuloa mukaan extra treeneihin!

Historia

Seura perustettiin Timo Janssonin toimesta 1.8.2016 Espoon Kivenlahteen.

Timon kertomana: "Ruukintielle rakennettiin Gymiä ja näin siinä mahdollisuuden avata samalla uuden harrastuspaikan Espoolaisille. Alue kasvoi ja kasvaa edelleen kovaa vauhtia. Ajatus että liikuntaa, hyvän harrastuksen tarvitsevia lapsia, aikuisia ja perheitä on myös alueella ja tulee alueelle, joten TERVETULOA kaikille, niin uusille kuin vanhoille harrastajille WT Taekwondon pariin ja hyvään porukkaan mukaan"!

Aloitimme Gymstonen tiloista 2016, jossa toimimme kevätkauden loppuun 2020 asti. Timo ja Kirsi Jansson ovat toimineet seuran ohjaajina perustamisesta lähtien. Alussa mukana treenien vedossa ryhmille toimi myös Juha Neuvonen, myöhemmin ryhmien ohjausta kokeili Lauri Fellman 1Danin mustan vyön saatuaan, sekä omien kasvattien ohjaukset alkoivat pikkuhiljaa Manuela Norrgrann, Jonathan Jansson ja Mikko Lehikoinen ohjasi ryhmiä myös 2021. Edelleen 2022 seuran kasvateista jatkaa hyper aktiivit Henri Virtanen yhdessä tyttärensä Ilona Virtasen kanssa sekä Petri Alen, joka vetää rautaisella pitkän linjan futisvalmentajan ammattitaidolla vihreitä vöitä. Uutena valmentaja/ohjaajana tulee Leevi Lindfors 2Dan, mukaan ja aloittelee uuden alkeisryhmän kanssa syksyn 2023 treenit, tämä on myös muiden valmentajiemme kannalta mahtava asia saada uusia resursseja. Kaikki valmentajamme ottavat ja ovat ottaneet erinomaisesti omat ryhmät haltuun, ammattitaito huokuu ja näkyy heidän otteissaan hienosti. Hyvä ilmapiiri ja fiilis menee suoraan harrastajille!

Seuran kasvaessa tarvitsimme isommat tilat ja ne löytyivät monien tilojen etsimisten, keskustelujen ja tarkan pohdinnan jälkeen Espoon kaupungilta ja vielä tarkemmin Saunalahden koululta. Tilat ovat vain parin kilometrin päässä Gymstonen tiloista, joten siirtymä oli helppo. Tämän jälkeen aloitimme toiminnan 3X isommissa tiloissa joka mahdollisti hyvin kasvun, kehityksen ja TÄHTISEURA hankkeeseen pääsyn ja työstämisen jatkumisen aikuisiin ja huippu-urheilijoihin jo saavutetun lasten ja nuorten lisäksi. Nyt harjoittelemme siis saunalahden alueella ja paikkana on saunalahden koulun liikuntasali sekä tanssisali, missä seuran omat tatamit kasataan, on omat välinetilat sekä koulun kanssa toimintamallit kunnossa.

Toimintaperiaatteet

Tarkoituksensa toteuttamiseksi seura:

 • järjestää harjoitus- ja valmennustilaisuuksia
 • antaa tietopuolista opetusta
 • toimeenpanee kilpailuja, näytöksiä, kursseja ja juhlia.
 • hankkii tarvittavia välineitä yhdistyksen käyttöön
 • ylläpitää omia internetsivuja
 • vaikuttaa kotipaikkakunnallaan liikunta-, terveyskasvatus- sekä liikuntapaikkasuunnitteluun.
 • järjestää yhdistyksen tarkoitukseen liittyviä matkoja jäsenilleen
 • osallistuu jäsentensä välittömiin kilpailukustannuksiin.

Alkeisryhmät alkavat olla prosenttiosaltaan 90% lapsia elikkä 7-9 vuotiaita nuoria harrastajia.

Pyrimme myös tähtiseura tunnuksen avulla kasvattamaan lasten ja nuorten harrastajien määrää, kehittämään ja laajentamaan kaikkea toimintaamme. Uusien isompien tilojen myötä se on nyt mahdollistunut, kunhan vain saamme vielä resurssit tehtävissä kuntoon ja mahdollisuuksien mukaan jopa palkattua yhden henkilön viemään seuran toimintoja eteenpäin, vaikkapa sitten osa-aikainen henkilö. Jonathan teki tätä mutta työ jäi pahasti vielä kesken. Nyt ei ole mahdollisuuksia ilman palkkatukea, mutta ehkä tulevaisuudessa.

Tervetuloa mukaan kaikille uusille harrastajille!

Missio 
Tuemme kaikkia harrastajia aktiiviseen liikkumiseen ja kehittymiseen 


Visio 
Pidetty Taekwondo seura harrastajille, Suomessa ja ulkomailla


Strategia 

Strategia ohjaa operatiivista toimintasuunnitelmaa, joka tehdään kerran vuodessa aina seuraavalle vuodelle. Tavoitteet tehdään 1V ja 3V päähän, joihin pyrimme ja strategia antaa tavoitteille suuntaviivat ja rungon.
1. Treeni ilo 
2. Hyvä valmennus sekä aktiiviset harrastajat 
3. Henkinen ja fyysinen voima kasvaa 
4. Harrastuksen vakaa pyörittäminen 
5. Painopiste kasvattaa ja ohjata harrastajia etenemään TKD uralla,           vaikka harrastaja itse kulkee oman polun 
Strategiaa seurataan toimintakertomuksen kautta ja muina mittareina käytämme toteutuneita asioita esimerkiksi budjetista. Toimintasuunnitelmaan merkkaamme OK eli toteutuneet asiat ja päivämäärän sekä vastuuhenkilön nimi kuka vastaa mistäkin suun-nitelmassa esiintyvästä asiasta ja toteutuksesta.  
Tavoitteita on numeerisia ja kirjallisia joita seuraamme kausitasolla. 
Strategian suuntaviivat on toteutettu ja määritelty yhdessä harrastajien kanssa mm mikä on tärkeintä harrastamisessa, ja sehän on Treeni ilo. Olemme yhdessä myöskin pohtineet, että miten seuramme pärjää strategisesti? Vastauksena on hyvä valmennus ja aktiiviset harrastajat. Strategia on myös kaikille harrastajille se, että toiminta on vakaata ja ja kaikki haluavat harrastaa ja kulkea omaa polkua, mutta yhdessä muiden kanssa.  

Arvot 
•     Laadukas, monipuolinen ja tehokas 
•     Panostamme tasapainoiseen toimintaan 
•     Helppo tulla ja hyvä olla 
•     Yhdessä ja yksilönä kehittyminen 
•     Oikeudenmukaisuus 
Arvomme perustuvat laadukkaaseen, monipuoliseen ja tehokkaaseen toimintaan, joka näkyy kaikissa toimissamme, kuten esimerkiksi harjoituksien ohjaamisissa, treenatessa ja kaikkialla ollessamme.

 1. Laatua on kerätty koulutuksien ja pitkän linjan kokemuksien kautta
 2. Kukkiwonin
 3. Suurmestareiden ja Mestareiden opeista
 4. Etelä Koreasta
 5. Omilta mestareiltamme
 6. Leireiltä
 7. Dojoista
 8. Suomalaisilta opettajilta
 9. Muista lajeista missä on ollut erinomaisia oppitunteja ja opettajia

Toimimme laadukkaasti seuran hallinnossa, viestinnässä, sidosryhmien kanssa ja kaikissa toimissamme. Olemme monipuolinen seura, jonka harjoituksissa on hurja kokemus monipuolisia eri lajeja omaavia henkilöitä ja ohjaajia, joita hyödynnämme seurassamme.  


Toimimme Taekwondon monipuolisien alueiden parissa kuten: 

 • Ottelu
 • Liikesarja
 • Itsepuolustus
 • Askelottelut
 • Murskaus
 • Fysiikka
 • Lihas ja kunto alueet
 • Liikkuvuus
 • Suorituskyvyt
 • Jooga ja mietiskely
 • Rohkeus, kontaktit
 • Pelit, leikit ja kisailut
 • Juoksu- ja hyppy harjoitukset
 • Näytöksiä ja tilaisuuksia

Meillä on tehokas porukka, tehokkaat toimintatavat ja pyrimme aina tehokkaaseen lopputulokseen kaikissa toimissamme. Hyvä ilmapiirimme on nyt parasta laatua!


Panostamme tasapainoiseen toimintaan koko aika ja pyrimme itsenäiseen omatoimiseen tapaan tehdä toimintaa hyvin.  


Meille on helppo tulla ja hyvä olla, koska jokainen, joka tulee uutena ryhmäämme, otetaan vastaan, autetaan ja hyväksymme ryhmän jäseneksi nopeasti.  


Meillä ohjausta pystytään tekemään Suomeksi, Ruotsiksi ja Englanniksi. Lisäksi seurassamme pystytään tulkkaamaan Venäjänkielestä ja Virosta Suomeksi tarvittaessa.


Harrastuksessa ja harjoituksissa harjoitellaan yhdessä ja jokainen kehittyy omaa tahtia ja saa harjoitella juuri siinä ryhmässä missä pärjää parhaiten ja haluaa harjoitella kaikki asiat huomioiden. 


Autamme kehittymään sekä ryhmässä että yksilönä mikäli joku esimerkiksi kaipaa kilpailuihin lisäoppia niin pyrimme sitä hänelle tarjoamaan.  


Meillä kaikki ovat tasa-arvoisia ja olemme oikeudenmukaisia kaikissa tekemisisämme. Mikäli joku saa jotain niin kaikki saa, mikäli joku ei saa jotain niin kukaan ei saa, poislukien päättäjäisissä vuoden palkitut.  

Arvoja muutetaan tarvittaessa yhteisesti. Kerran vuodessa pohdimme olemmeko toteuttaneet arvoja ja olemmeko vastanneet arvojen mukaisista toimista joka puolella.  


Arvoja on muokattu jo 3 kertaa 2016-2022 aikana ja kehitetty niitä lähemmäksi omia toimia ja arvoja joita jokainen seurassamme arvostaa. Mikäli arvojamme vastaan tapahtuu toimintaa, puutumme siihen seurassamme ja käymme arvo asiat läpi.  


TAVOITTEET: 

  • Harrastustoiminnan vakaa ja varma pyörittäminen 
  • Laadukas toiminta ja jatkuvuus 
  • Annamme eväitä ja autamme urheilun tiellä 
  • Henkisen voiman ja ulkoisen voiman kasvatus 
  • Henkilökohtainen kehitys 
  • Lasten ja nuorten liikuttaminen sekä aikuisten harrastaminen 

SEURAN:  

  - Lasten ja nuorten liikuttaminen sekä aikuisten harrastaminen  
  - Harrastustoiminnan vakaa ja varma pyörittäminen 
  - Panostamme laadukkaaseen toimintaan ja jatkuvuuteen 
  - Luomme viihtyvät, turvalliset ja hyvät harrastusmahdollisuudet 
  - Pyrimme tuottamaan kilpaurheilijoita ja pääfokus ottelussa 
  - Henkisen voiman ja sitä kautta ulkoisen voiman kasvattaminen 


VALMENTAJAN:

  - Hyvä ja osaava valmennus sekä harrastajat 
  - Yhdessä harrastaminen ja kehittyminen  
  - Kilpailutoimintaan panostaminen ja kokemusta/menestystä kisoista 
  - Luoda innostava, oppiva, mielenkiintoinen ja kiva treeni harrastajille


YHTEISÖN:   

  - Kasvatamme seuramme ja Espoon tunnettuutta 
  - Meille on helppo tulla mukaan 
  - Tuemme kaikkia harrastajia aktiiviseen liikkumiseen 


HARRASTAJIEN:

  - Olemme aktiivisia  
  - Yhdessä harrastaminen ja kehittyminen  
  - Kuuntelen, näen, aistin, tunnen kun opin ja pyrin aina parhaimpaani 
  - Lupaan olla käyttämättä oppimiani taitoja väärin missään  
  - Kunnioitan Opettajaa, ylempää vyötä ja treenikavereita 
  - Henkilökohtainen kasvaminen, fyysinen terveys ja mielenhallinta           - Välitämme


Yleinen hauska sanonta seurassa: "Meillä ei tarvitse mököttää" 
Seuran Slogan: ”Sisäinen voima antaa ulkoisen voiman” Pääopettajamme motto: ”jaksaa jaksaa”