NUORET

Urheilijan polun nuoruusvaihe 13-19v

NUORTEN Ryhmissä tavoitteena on, että ryhmä pysyisi samana alkeiskurssin jälkeen. Nuorten ryhmiä muodostetaan vyöarvojen ja iän perusteella. Tavoitteena on, että jokainen pystyisi harjoittelemaan omalla tasollaan ja sopivassa ryhmässä sopivan ikäisen kanssa.

Siirtyminen ryhmissä: Nuorten kasvaessa on mahdollista siirtyä isompien ja ylempien vöiden ryhmiin ja lopulta aikuisten ryhmään mahdollisuuksien mukaan. Lisäksi ylemmillä vöillä 4Kup+ on mahdollisuus osallistua apuohjaamiseen tarvittaessa ja halutessaan noin 2 kertaa viikossa ohjeen mukaan. Ikärajana meillä siihen on +16V.

Kilpaileminen: Nuoria kannustetaan kilpailemiseen ja fokuksemme on ottelu kilpailut, toki kannustamme myös muihin kilpailumuotoihin, mikäli harrastaja tahtoo lajin sisällä (liikesarja, freestyle, murskaus), ja he ovat siitä kiinnostuneita. 

Muun lajin harrastus ja kilpailu: Kilpailijoiden on mahdollista saada lisää harjoitusaikaa ja opastusta lajin ulkopuolella oleviin harjoituksiin, kilpailuihin ja muihin lajeihin sekä oheislajeihin auttamaan taekwondo harrastusta mm punttisali, kuntopuoli tai muuta kehitystä.

Harrastajan opas: Seuran valmentajien tekemä harrastajan opas on 45 sivuinen perustietopaketti harrastajille, jotka kuuluvat seuraan ja se on jäsenillemme tarkoitetulla sivulla imuroitavissa itselle.

Oppaaseen on kerätty tärkeimpiä perustekniikan asioita, joita harrastaja oppii ensimmäisten vuosien aikana. Lisäksi lopussa on sanastoa ja syvempää filosofiaa trigrammien merkitysten ja taegeuk poomsejen henkisistä ominaisuuksista. Jälkimmäisistä pääsee kiinni sitten kun takana on kymmeniä vuosia harjoittelua.

Tervetuloa Nuoret ja muiden lajien harrastajat kokeilemaan TKD:tä!