Ambassador kisoissa 2.10.2021 Nooa ja Sahar debyytti otteluista mitaleille, Onnittelut!

2.10.2021

Seurastamme osallistui ambassador kisoihin kaksi ottelijan alkua Nooa Alen ja Sahar Hussaini.

Nooan (5Kup) ottelu oli kovatasoinen ja vastustajana TU11 ottelija Augustus Max. Ottelu päättyi 2-8, mutta Nooa sai erittäin hyvää kokemusta ensimmäisestä virallisesta harrastajasarjan ottelustaan Taekwondossa. Tästä on hyvä jatkaa, kehittyä, saada lisää voimaa, ymmärtää kisaaminen, ymmärtää säännöt ja kokonaisuus. Nooa saavutti sarjataulukon mukaan Hopeamitalin ja vaikka pienen pettymystappion jälkeen tuntui vähän pahalta, niin mitali kuitenkin hymyilytti, ja oli upeaa saavuttaa se debyytti ottelussa. Nooan koutsina ja tukena toimi tänään Mikko Lehikoinen, kiitoksia!

Sahar (7Kup) otteli 2 kertaa ensimmäisiä matseja koskaan harrastajasarjassa.

1. Debyyttiottelussa tuli vastaan Jyväskylän kovatasoisesta seurasta Eurowonilta Heejeong Han. Päätimme otella kaikesta kummallisuudesta huolimatta, vaikka keltaista vyötämme Saharia vastaan tuli 2Dan musta vyö. Ensimmäinen 2min erä meni Heejeongille 6-1, mutta eka erä oli Saharille totuttelua kisoihin, tuomareihin, otteluun, valmentajaan ja vastustajaan. Tietäen ottelijan 1 erän jälkeen, päätimme ladata kaikki toiseen erään kovan tsempin tukemana tietyin ohjein. Sahar saavutti etumatkaa kiinni ja teki duunia hyvin, aloitti ja haki kontaktia, mutta 2min erä tuntui loppuvan kesken ja tuloksena 6-7 erittäin tiukka tappio. Sahar "antoi" vastustajalle virheistä pisteitä, mutta näistä oppii ja karsitaan niitä jatkossa.

2. Toisessa eli pronssi ottelussa Sahar kohtasi hyvän HIPKO seuran Dhriti Chaturvedin. Matsi oli melkoista tykittelyä puolin ja toisin, molemmat halusivat voittoa kovasti ja osittain tehtiin virheitä, osittain niitä ei edes huomioitu. Hyvä liikkuminen, stopit ja edellisen ottelun 2x2min ei tuntunut jaloissa. Puoliajan jälkeen ei jarruteltu vaan jatkettiin samaa linjaa ja otettiin voitto 16-13 ja varmistettiin pronssi kaulaan. Timo Jansson toimi koutsina Saharin ekoissa otteluissa tänään, kiitoksia!

Hyvät ensimmäiset ottelut molemmilla harrastajilla, tästä on hyvä jatkaa, kokemusta hakea lisää ja kehittää itseä vielä paremmaksi ottelijaksi ennen seuraavia kisoja.