Espoon koulujen liikuntatilat suljettuna 31.1.2021 asti, ei muutoksia tällä viikolla.

22.1.2021

Samat linjaukset jatkuvat edelleen, ei muutoksia tälläkään viikolla korona rajoituksiin.


Espoon kaupungin sisäliikuntatilat ovat suljettuna 31.1.2021 saakka. Tämä koskee mm. uimahalleja, jäähalleja, koulujen liikuntasaleja, kuntosaleja ja muita kaupungin omistuksessa olevia sisäliikuntapaikkoja. Kaupungin kaikki ohjatut liikuntakurssit sisä- ja ulkotiloissa on keskeytetty.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 5.1.2021, että 26.11.2020 tehdyn linjauksen mukaiset rajoitukset jatkuvat 31.1.2021 saakka. Linjauksilla reagoidaan epidemian leviämisen ja sosiaali- ja terveydenhuollon ylikuormittumisen uhkaan.  Määräaikaisia suosituksia ja rajoituksia jatketaan tarvittaessa. Koordinaatioryhmä suosittelee yksityisten toimijoiden noudattavan samoja rajoituksia.

Kuitenkin jo ensi viikolla koronakoordinaatioryhmä arvioi uudelleen, voidaanko lasten- ja nuorten harrastustoimintaa avata asteittaisesti.

Espoon kaupungin kaikki sisäliikuntatilat ovat kiinni. Kaikki organisoitu harrastustoiminta on keskeytetty sisätiloissa ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta on  keskeytty myös ulkona. 

Kannustamme kaikkia ulkoiluun ja lapsia ulkotreeneihin

Espoon luonto, ulkoilureitit ja lähiliikuntapaikat mahdollistavat monipuolisen liikkumisen rajoitusten aikana. Espoossa on yhdeksän tekojäätä, jotka ovat kaikki auki: Tapiolan Jääpuutarha, Leppävaara, Espoonlahti, Keski-Espoo, Puolarmaari, Säteri, Juvanpuisto, Tapion kenttä ja Laaksolahti. Tekojäiden valaisemista jatketaan iltaisin aikaisempaa myöhempään. Laaksolahti ja Espoonlahti ovat valaistuina kello 23.00 asti ja muut tekojäät kello 22.00 asti. Ajantasaiset tiedot tekojäiden aukioloista ja kunnosta löytyvät sivulta ulkoliikunta.fi

Myös ulkona on vältettävä oleilemista joukoissa, etäisyydet muihin täytyy huomioida ja esimerkiksi ulkokuntosaleilla tulee käyttää käsineitä. Pukukopit ja huoltorakennukset ovat suljettu. 

Liikuntapalvelut kannustaa seuroja siirtymään alle 20-vuotiaiden harjoittelussaan ulos.

- On tärkeää, että lasten ja nuorten vapaa-ajan ohjelma sekä liikkuminen jatkuvat ja urheiluseurat pystyvät mahdollistamaan sen turvallisesti. Toivomme seurojen harjoitusten jatkuvan ulkona turvaetäisyyksin, sanoo liikunta- ja nuorisopalvelujen johtaja Martti Merra.

Yli 20-vuotiaiden harjoitukset on keskeytetty myös ulkona ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastusvuorot ulkokentiltä on peruttu. Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta jatkuu ulkona jo aiemmin myönnetyillä vuoroilla. Uusia kenttävuoroja ei myönnetä tälle aikavälille. Myös tekonurmien valaisemista jatketaan pidempään ja valot sulkeutuvat jatkossa kello 22.00. Mistään käyttövuoroista ei laskuteta tällä aikavälillä.

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille yhteistyössä pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian kanssa.



Lisätietoa tulee heti kun niitä itse saamme!