STKDL murskausleiriä 4.2.2023 kehuttiin!

5.2.2023

Suomen Taekwondoliiton yhdistetty leiri 4.2.2013 piti sisällään meidän Timon ohjaaman murskausleirin. 

Leirille osallistui noin 30hlöä junioreista aikuisiin harrastajiin ja aamupäivä toteutui Hannu Vikströmin ja Jung Hyun Chon hosinsul osioon. Iltapäivällä Timo Jansson piti murskausseminaarin, Riku Kytömäki toimi Timon apurina ja Jung Hyun Cho piti potkutekniikkaa toisella puolella. Anne Hiltunen piti yhteisen lopputreenin, jäähdyttelyn ja venyttelyt kaikille.

Murskaus

Murskauksessa käytiin läpi murskauksen perusajatuksia, suojausvälineitä, sääntöjä, tekniikkaa, materiaaleja, Timon 11 ajatusta: miksi murskaus onnistuu tai epäonnistuu, käsitekniikoista nyrkkilyönnit, veitsikäsilyönnit, kyynerpäälyönnit ja spesial lyönnit sekä Jalkatekniikoissa erilaisia potkuja. 

Murskaus sai todella hyvää palautetta, paljon käytiin keskusteluja ja oppi meni hyvin käytäntöön. :-) 

Pareittain tehtiin tekniikoita ja kovempia tekniikoita telineisiin. Maateline, korkeusteline sekä vaakateline olivat aktiivisessa käytössä ja focuslevyjä käytettiin jo päällekkäin useita ja murskauksia toteutettiin hienosti ja onnistuneesti. Harrastajat olivat erittäin tyytyväisiä ja antoivat positiivista palautetta sekä kaikki saivat lopussa murskaus seminaariin osallistumisesta murskausdiplomin Timolta. Nyt kaiken kaikkiaan murskaajia on Timo Janssonin opissa ollut 327 hlöä muutaman vuoden aikana. Jokainen diplomi on numeroitu ja numeroidaan kun Timo menee tai tulee teille vetämään murskausoppia! 

Kannattaa olla yhteydessä YV:nä Timoon, mikäli haluaa ammattilaisen murskausnäkemystä ja oppia murskaamaan oikein sekä varsinkin silloin jos aikoo lähteä kilpailemaan murskauksessa. 

Kiitoksia Suomen Taekwondoliitto ja Harrastusvaliokunta / Anne Hiltunen, KUVAT: Hannu Jarva