Timo ja Ilkka SM kisoissa tuomareina 2.7.2022

2.7.2022

Seuramme Timo Jansson ja Ilkka Tikanmäki pääsivät tuomaroimaan Taekwondon Beach SM kisoihin, jossa lajeina oli Liikesarjaa (YLE TV2 ja YLE AREENA), Hyppyetupotku (korkeus murskaus) ja Voimamurskaus (alaspäin), Triplahyppypotku (pitäjät). Timo toimi murskaus ja hyppylajeissa päätuomarina ja Ilkka teknisenä tuomarina sekä Jenni Pohjonen avustavana tuomarina joka taas toimi tuomarivalvojana kisoissa ja päätuomarina liikesarjoissa, jossa Timo toimi koordinaattorina ja ohjaajana. (Komennot) sekä Ilkka toimi kilpailijoiden sisäänheittäjänä ja portinvartijana. Kaikissa lajeissa olivat Timo ja Ilkka mukana.

Kisat alkoivat heti aikaisin aamusta ja päättyivät illalla 2.7.2022 ja kuuluivat SM viikkoon Saloon. 

Tällä kertaa murskausta eikä hyppypotkuja saatu mahtumaan YLE TV kuviin, mutta ehkä seuraavalla kerralla elikkä 2023 elokuussa SM viikoilla Lahdessa niitäkin toivottavasti on sitten mukana. 

Hyppyetupotkussa (korkeudessa) nähtiin lähellä maailmanluokan tason potku, kun Christian Kamphuis TU11 seurasta venytti hyppypotkun ja 9mm levyn murskauksen 255cm:iin.  Kisassa 245cm virallinen tulos. Timo kysyi vanhalta TKD kaverilta jos C haluaisi kokeilla 255cm ja niin se hoitui, next time korkeammalle. ITF Taekwon-dossa euroopan korkeimpia potkuja taitaa olla 290cm, jossa osuma/levyn nosto riittää. 

Timo, "Olisin ilman muuta osallistunut tuohon voimamurskauskisaan, mutta olin mukana organisoimassa kisoja ja hoidin murskauksen aluetta parhaani mukaan yhdessä Ilkan kanssa, jotta ne menee hyvin läpi".

Mestarimme Timo toimii tuomarikouluttajana ja A Tuomarina Suomen Taekwondoliitossa Murskauksen osalta ja Ilkka toimii B Tuomarina murskauksessa. Molemmat saivat paljon positiivista palautetta ja kehuja toiminnoistaan tuomaritehtävissä ja joutuivat/pääsivät välillä telkkarin kuviin mukaan. 

Taekwondon Beach SM kisoja pääset tsekkaan täältä https://areena.yle.fi/1-62694142

Teksti ja kuvat Timo Jansson