Nopeusmurskaus 

(Speed Power Breaking) 

Speed power breakingissä tiiliä laitetaan liikkuvaan kelkkaan miehille 5kpl ja lyödään avokämmenreunalla mahdollisimman nopeasti tiilien läpi sivusuunnassa ja pyritään siihen että kelkka ei liiku juuri ollenkaan alustassaan. Mitä vähemmän liikettä tulee kelkalle, sen parempi tulos ja sitä nopeampi lyönti. Mikäli tasatuloksia kärjessä löytyy esim usea 0cm, niin lisätään tiiliä niin kauan että voittaja selviää. Tämä on erittäin suosittu laji ja osallistujia voi olla jopa yli 100 ympäri maailman.

Suomi (Espoo Taekwondo Academy, Timo Jansson) osallistui ensimmäisen kerran tähän lajiin vuonna 2019. Tuloksena oli DISKAUS, syy: Timolla jalka liikkui osittain pois lattialla olevalta muovineliöltä. Sivuliikkeessä voima/liike haetaan jalasta asti, eikä pidetä jalkoja ns liimattuna maahan kuten tässä nopeusmurskaus säännössä se oli. 

 ”Speed Breakingissä heilahti oikea (taaempi) jalkani irti 20x20 muovineliöltä pois ja tuli diskaus. Nopeus olisi kyllä riittänyt hyvin finaaliin, ei voi mitään, tämä on herkkä laji ja jokaisessa osa-alueessa pitää onnistua murskauksessa, muuten voi mennä pilalle koko murskaus ja niitä on mm tarkkuus, nopeus, voima, tekniikka, luuston ja ruumiinrakenteen sopivuus, tahtotila eli pääkoppa, käden asento osumakohdassa, suuntaus osuman jälkeen, loppuasento ja kropan hyödyntäminen, virheiden minimointi ym., ei tämä ole pelkkää lyömistä voimalla alaspäin”, sanoo Timo 


Speed Breaking  

Speed breaking refers to a contest in which contestants compete over how they completely break the target at high speed using techniques such as fist punch, knife hand strike, or kick while ranking contestants based on how far the targets are pushed back. - 49 - 

  1. Contest method : Cut-off
  2. Contest time: 20 seconds
  3. Compulsory regulations 
  • A. The breaking targets shall be authorized by the Organization Committee.
  • B. The number of breaking targets shall be 2 to 5 pieces. The number of targets shall be based per gender or age, which shall be specified in the Hanmadang outline.
  • C. The contestant cannot use any protective gear on the body.
  • D. The contestant shall place the protective pad provided by the Organization Committee on the breaking targets to prevent injuries.