Puheenjohtajan sivu 

  • (Sisältö pyritään uusimaan vähintään joka 2:n Kuukausi)

PJ Timo Jansson tervehdys

Treenit: Pikkuhiljaa palaudumme korona jatkoskenaarion epidemian keskeltä vuodesta 2021 ja treenitkin lähtivät nyt 2022 käyntiin, kuinkas muutenkaan kuin rajoituksin alle 2003 syntyneillä. Kuka tietää kauanko tätä vielä kestää ja miten normalisoituu tilanne harrastamisessa. 

Alle 12V lapset treenasivat koko 2021 vuoden ja valmentajat ahkeroivat koko ajan (Thanks coachs), alle 20 vuotiaat saivat kevään aikana treenattua noin 2KK perustekniikkaa ja ottelutreenejä. Aikuiset eivät päässeet koko kevään aikana treenaan, muuta kuin ulkona kesän aikana, joitain omia erilaisia ryhmiä keksittiin. Etätukea sekä yksityistreenejä pidettiin mahdollisuuksien mukaan ja moni teki vähän omia harrasteita sekä liikkumista. Syksyllä olikin helpompi tilanne hetken aikaa koronan suhteen, rokotuksien ym ansiosta ja normaalit treenit pääsivätkin hyvin käyntiin niin lapsilla kuin aikuisilla. Se näkyi uusien harrastajien määrässä joka oli ennätyksellinen seuran lyhyessä historiassa, n. 20 innokasta uutta Taekwondon harrastajaa tuli mukaan. Aikuiset aloittivat myös syksyllä ja se näkyi aktiivisuudessa. Liikkumista tosiaan tarvittiin kaikille niin uusille, lapsille, nuorille kuin aikuisillekin! 

Oli kiva huomata että suurin osa uusista syksyn harrastajista jatkoi 2022 tammikuun ensimmäisten treenien käynnistyessä ja muutamia uusia tuli tammikuu 2022 alkeiskurssiin mukaan, mutta tilanne ja rajoitukset karkoittivat suurimman osan ilmoittautuneista. Toivon mukaan harrastajia liukuu sisälle pikkuhiljaa ja kun rajoitukset hellittävät.

Kehitystä: Tähtiseurahankkeen "lapset ja nuoret" osio saavutettiin 2021 maaliskuussa, joka on yksi etappi kehityksen tiellämme. Valmentajien koulutuksia suoritettiin mukavasti syksyllä ja uusia apuohjaajia saatiin myös rinkiin mukaan. Tulemme panostamaan ohjauksiin, koulutuksiin, oppimisiin, tekniikkoihin ja keräämme 2022 kunnon otteluporukan kasaan ja osallistumme kilpailuihin mahdollisuuksien mukaan. Marraskuussa pidimme onnistuneesti murskauskilpailut Espoossa, joka oli menestys kaikin puolin. Osallistujia 53 yhteensä voimalyöntikisa laskettuna mukaan. Timo ja Kirsi piti murskausleirejä 6kpl ympäri Suomea ja esityksiä tehtiin 2, lisäksi yksityistunteja murskauksesta sai reipas 20 hlöä ja lähes kaikki seuran ulkopuolelta. Seuran muitakin toimintoja on kehitetty, välineitä, asuja ja muuta rekvisiittaa saatu lisättyä mukavasti, verkostoituminen jatkuu hyvin ja yhteistyökuvioita hiotaan koko ajan paremmiksi Suomessa + maailmalla. 2022 on suunniteltu jo uudet murskauskisat huhtikuulle ja leirejä jo kyselty ulkomaita myöden sekä aloitettu uusia ryhmiä ja tehty suunnitelmia talven aikana. Toivottavasti tulemme jollain aikataululla saamaan omat tilat jotta kehitys pääsisi ihan uudelle tasolle. 

Koulutuksia jatketaan valmennuksissa ja uusia kurssejakin viritellään. 2022 Valmentajien mentorointi koulutusta aloitellaan sekä liikkuvuus mittauksista ja monesta muusta saamme lisäapua kaikille harrastajille. Pääomaa tulee valmentajien osaamiseen hyvin koko ajan, nyt keväällä muutama ohjaaja suorittaa VOK1 kurssin ja muita kursseja sekä koulutusta on soviteltu. Osaamista ja oppimista jaetaan loppujen lopuksi harrastajille saakka ja hyöty näkyy tulevaisuudessa monessa kohdassa.

Taistellaan nyt tuo covid pois Suomesta järjenkäytöllä, hyvän hygienian, turvavälien ja rokotteiden avulla, niin päästään normaali toimintoihin.

Tsemppiä ja se mottohan oli se "jaksaa jaksaa"! t. PJ Timo Jansson

Hyvää uutta vuotta uusille ja vanhoille harrastajille!      18.1.2022