LAPSET

Urheilijan polun lapsuusvaihe alle 13v

LASTEN Ryhmissä tavoitteena on, että lasten ryhmä pysyisi samana myös alkeiskurssin jälkeen ja ohjaajat pysyisivät alussa samoina. Lasten ryhmiä jaetaan, kunnes resurssit ja jäsenmäärät on vakiintuneet. Ryhmiä muodostetaan vyöarvojen ja iän perusteella. Tavoitteena on, että jokainen pystyisi harjoittelemaan omalla tasollaan ja sopivassa ryhmässä. 

Siirtyminen ryhmissä: Lasten kasvaessa on mahdollista siirtyä isompien ja ylempien vöiden ryhmiin ja lopulta aikuisten mukaan mahdollisuuksien mukaan. 

Kilpaileminen: Lapsia kannustetaan kilpailemiseen ja pääfokuksemme on ottelu kilpailut, toki kannustamme myös muihin kilpailumuotoihin, mikäli lapsi tahtoo lajin osa-alueiden sisällä esimerkiksi liikesarjoihin, ja he ovat siitä kiinnostuneita. 

Ulkopuolinen muu harrastus: Kilpailijoiden on mahdollista saada lisää harjoitusaikaa ja opastusta lajin ulkopuolella oleviin harjoituksiin mm punttisali, kuntopuoli tai muu kehitys.

Valmiudet oppia: Pienten lasten valmiudet ovat aivan eri tasolla kuin nuorten ja aikuisten. Pelkkä harjoittelu ei kehitä vaan pitää olla myös hyvä harjoittelija, joka haluaa oppia ja uskaltaa yrittää uusia asioita. Vain sillä tavalla kehitymme paremmiksi. 

Harrastajan opas: Seuran valmentajien tekemä harrastajan opas on 45 sivuinen perustietopaketti harrastajille, jotka kuuluvat seuraan ja se on jäsenillemme tarkoitetulla sivulla imuroitavissa itselle.

Oppaaseen on kerätty tärkeimpiä perustekniikan asioita, joita harrastaja oppii ensimmäisten vuosien aikana. Lisäksi lopussa on sanastoa ja syvempää filosofiaa trigrammien merkitysten ja taegeuk poomsejen henkisistä ominaisuuksista. Jälkimmäisistä pääsee kiinni sitten kun takana on kymmeniä vuosia harjoittelua.

Lasten ohjaaja: Lasten ryhmään vetäjäksi valitaan sopivia henkilöitä joilta on mm rikosrekisteriote tarkistettu ja muutenkin henkilöillä on ammattitaitoa, koulutusta ja enemmän kokemusta kasvattamiseen sekä lasten kanssa pärjäämiseen.

Tervetuloa Lapset ja muiden lajien harrastajat kokeilemaan TKD:tä!