AIKUISET

Urheilijan polun aikuisvaihe

AIKUISTEN ryhmissä tavoitteena on lajin fyysisen kunto harrastamisen puoli, mahdolliset aikuisten kilpailut, ohjaustoimintaa, perhe taekwondoa. Ryhmiä muodostetaan vyöarvojen perusteella sopiviin. Tavoitteena on, että jokainen pystyisi harjoittelemaan omalla tasollaan ja sopivassa aikuisten ryhmässä. 

Siirtyminen ryhmissä: Taitojen ja vyövärien kasvaessa on mahdollista siirtyä isompien ja ylempien vöiden ryhmiin. Lisäksi ylemmillä vöillä 4Kup+ on mahdollisuus osallistua apuohjaamiseen tarvittaessa ja halutessaan noin 2 kertaa viikossa ohjeiden mukaan. 

Kilpaileminen: Aikuisia kannustetaan myös kilpailemiseen ja fokuksemme on ottelu kilpailut, toki kannustamme myös muihin kilpailumuotoihin, mikäli harrastaja tahtoo lajin sisällä (liikesarja, freestyle, murskaus), ja he ovat siitä kiinnostuneita. 

Muu harrastus: Kilpailijoiden on mahdollista saada lisää harjoitusaikaa kilpailemiseen, harrastamiseen lajin ulkopuolella tai lajin sisällä opastusta ulkopuolella oleviin harjoituksiin mm punttisali, kuntopuoli tai muuta kehitystä.  

Harrastajan opas: Seuran valmentajien tekemä harrastajan opas on 45 sivuinen perustietopaketti harrastajille, jotka kuuluvat seuraan ja se on jäsenillemme tarkoitetulla sivulla imuroitavissa itselle.

Oppaaseen on kerätty tärkeimpiä perustekniikan asioita, joita harrastaja oppii ensimmäisten vuosien aikana. Lisäksi lopussa on sanastoa ja syvempää filosofiaa trigrammien merkitysten ja taegeuk poomsejen henkisistä ominaisuuksista. Jälkimmäisistä pääsee kiinni sitten kun takana on kymmeniä vuosia harjoittelua.

Tervetuloa Aikuiset + muun lajin harrastajat kokeilemaan TKD:tä!