Murskauskilpailut

Murskauskilpailujen kulku yleensä

Rekisteröinti kilpailuihin tehdään aina aiemmin hyvissä ajoin, joskus on aika hankala netin kautta hoitaa esim kansainväliset kisat itse.

Osallistumismaksu suoritetaan lähes aina aiemmin riippuen kisasta. Monessa kisassa voi osallistua useampaan (usein 2) kisan lajiin.

·Ilmoittautumisessa myönnetään lähes aina vastuuvapaus esim loukkaantumisen vuoksi, eli olet omalla vastuulla ja otat omat riskit.

Tuomarien koulutusta järjestetään murskauksiin ja joskus kisojen yhteydessä 1-3 päivää ennen kisoja, myös kansainvälisiä koulutuksia.

Kisajärjestäjien, valmentajien ja esittelijöiden kokous ennen kisaa

Ilmoittautuminen ja samalla varusteiden ja henkilöiden tarkistus, kuten jokaista suoritusta ennen myös tarkistukset, ei mitään extraa missään!

MM on alkuseremoniat ja lippujen tuonti kisapaikalle sekä juhlat alussa ja lopussa finaalien jälkeen. EM ei isommin, eikä pienemmissä.

Kisat kestää 4-7 päivää. Monessa kisassa on alkukarsinnat, semit ja finaalit yleensä viimeisinä päivinä. Osassa pienemmissä kilpailuissa koko kisa viedään läpi yhtenä päivänä. Isoissa kisoissa on alku- ja loppuseremoniat sekä hienot palkintojenjaot. Joskus haastattelut ja dopingtestit kuten Hanmadangissa.

World Taekwondo Hanmadang Championship "MM"-kisat järjestetään joka vuosi alkaen 1992 vuodesta. Maailman isoimmat TKD kilpailut!

World Taekwondo multi EM murskauskilpailut järjestetään jonkun Euroopan kilpailujen yhteyteen, kuten esimerkiksi 2019 Bulgarian Sofian Multi Europe Championship kilpailuissa murskauskilpailut oli mukana. 

Murskaus on kansainvälisesti todella arvostettu kilpailumuoto ja laajenee kovaa vauhtia maailmalla. Suomessakin on kisoja, mutta enemmän niitä järjestetään ITF puolen Taekwon-don kautta toistaiseksi, suunnitelmia on myös WT puolelle. Murskauksen arvostus on kasvanut ja kasvamassa hyvin harrastajissa maailmalla, koska juuri murskauksessa testataan Taekwondon tekniikoita, voimaa, nopeutta, tarkkuutta ja rohkeutta. 

Murskaus on erittäin näyttävä ja taitoa vaativa laji. Kun ottelussa on tarkoitus näyttää taktinen ja tekninen paremmuus, osoitetaan murskauksessa tekniikoiden todellinen teho. 

Kilpailussa suoritetaan kehon eri alueilla erilaista tekniikkaa. Murskaus materiaalina yleensä kilpailuissa on muovisia uudelleen koottavia lautoja, liimapuumäntylevyjä, kattotiiliä, seinätiiliä tai jotain muuta materiaalia mitä on kisaan mietitty.
Laudat ovat yleensä kiinni tätä tarkoitusta varten tehdyssä telineessä pois lukien WT:n ryhmäkilpailu ns Freestyle ja joukkue esityskilpailut. Kilpailija aloittaa usein suorituksensa paikaltaan valmiusasennosta sekä päättää suorituksensa samaan valmiusasentoon. Osuman materiaaliin on tultava oikealla kehon osalla (esim. rystyset), muutoin suoritus hylätään. Kilpailuissa EI saa olla mitään suojia, siteitä, muita kepulikonsteja ei voi/saa olla ja tuomarit tarkastavat jokaisen kilpailijan ennen suoritusta tosi tarkasti muutenkin. Harjoituksissa kannattaa kuitenkin lähes aina käyttää jotain suojaamaan vartalon osia.

Mikä voi vaikuttaa kilpailu suoritukseen? Katso Timon 11 kohtaa!

Säännöt löytyy Kilpailut osiosta "Kilpailusäännöt"

Korea, Jeju Island, World "Hanmadang" Championship 2018 (Fin flags)