TOIMINTAMALLI

Toteutamme World Taekwondo Academyn, ja Kukkiwonin sekä Korean ja Korean Mastereiden ajatuksia. Lisämausteena maailmalta + muista lajeista ym tulleita oppeja ja vinkkejä. Seuraamme pääopettaja Timo Jansson on suorittanut 3rd MASTER tutkinkon Koreassa ja on Kukkiwonin mukaan oikeutettu käyttämään MASTER nimitystä. Seuraamme Timon suunnittelemia ja tekemiä toimintaohjeita ja vyökoevaatimuksia. Kuuntelemme myös muita Mastereita, mentoreita, valmentajia ja ohjaajia, jotka toimivat seuramme harjoituksissa tai seuran ohjaajina tai seuran ohjauksessa tai seuran yhteistyöseurana tai masterina.

Yhdistys edistää itsepuolustus- ja kamppailu-urheilua ja levittää urheilu harrastusta, kohottaa jäsentensä fyysistä kuntoa ja terveyttä sekä herättää heissä oikeaa henkeä ja pysyvää harrastusta itsepuolustus- ja kamppailu-urheiluun. Lajimme on World Taekwondo eli WT TKD.

Toiminnassa on strategiset linjaukset, joita on tehty kausi, vuosi ja 3 vuoden periodille. Lisäksi meillä on eettiset arvot, reilun urheilun periaatteet ja käytämme hyviä tapoja, joten meidän seurassa kamppailija ei kiusaa, osaa käyttäytyä, ymmärtää ja arvostaa muita.

Noudatamme lajin päämajan Kukkiwonin Master tekstikirjaa, tekniikoita, oppeja ja jaamme myös Kukkiwonin kursseilta saamaa tietotaitoa eteenpäin seurassamme.

Seuramme Pääopettaja Timo Jansson on Kukkiwon 3rd Master, mutta myös Chankmookwan Master. Kuuntelemme ja toteutamme mahdollisuuksien mukaan myös Changmookwanista ja suurmestareilta tulevia mentorointi ohjeita ja apuja. 

Kilpailuissa noudatamme Maailman Taekwondoliiton WT, World Taekwondo kilpailusääntöjä. WT taekwondo tunnetaan myös olympia taekwondona ja on yksi viidestä kamppailulajin olympialajeista. Kilpailukokemuksista jaamme oppiamme harrastajille.

Olemme TÄHTISEURA lapset ja nuoret osiossa ja noudatamme hyvää laatua jokaisessa toiminnassamme!   

Seuramme kuuluu suomalaisten Tähtiseurojen verkostoon, joka muodostuu seuroista, jotka täyttävät seuratoiminnan laatutekijät.

Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen seurojen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. 

Tähtimerkin saaneet seurat muodostavat tähtikuvion, joka loistaa kirkkaampana kuin tähdet yksinään. 

  • Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille.
  • Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.
  • Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma.

Seuramme on voittoa tavoittelematon yhdistys.

Seuramme on poliittisesti sitoutumaton

Espoo Taekwondo Academy ry on Suomen Taekwondoliiton jäsenseura.

Seura on harrastusurheiluseura, kilpaurheiluseura, kuntoliikuntaseura ja yhteistyöseura. Seurassa voi ja saa harrastaa omien tavoitteiden mukaisesti, vaikka vyökokeissa on tavoitteita mutta niihin ei ole pakko osallistua. Seura tarjoaa mahdollisuuden kilpailemiseen, jossa lajeina on ottelu, liikesarjat, murskaus, freestyle ja ryhmämuodot (liikesarja, hanmadang, murskaus). Keskitämme kilpailut aluksi ottelemiseen ja liikesarjoihin harrastesarjoissa, urheilijana kehittyen ja tekniikoissa edeten tähtäimenä halutessaan voi aloittaa kilpailemisen liigasarjoissa ja muissa kansainvälisissä kisoissa tavoitelle aina lajin huipulle asti. Seurassa voi/saa harrastaa pelkästään myös kuntoliikuntaa osallistumatta kisoihin tai voi kuulua seuran jäseniin ja tukea seuran toimintaa kannattajajäsenenä. Seura toimii myös yhteistyössä muiden seurojen kanssa